Agenda

/ oktober / november / december / januari / februari / maart / april /

oktober

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek zo 9 oktober 2016

Kinderboekenweek _2Kidsparty in het kader van de Kinderboekenweek in Theater De Tuin
Wil jij ook wel eens op het podium staan van Theater De Tuin? Dat kan tijdens de Kinderboekenweek 2016!
Kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom. Niet om alleen te kijken en te luisteren, maar deze keer vooral om heel veel te DOEN.
Kinderen kunnen opa, oma, oom of tante in het zonnetje zetten, meespelen in een theaterverhaal, spelletjes doen en nog veel meer! Alles natuurlijk rond het thema 'Voor altijd jong'. Kom jij ook? We gaan er een super feestje van maken!!

De Boskampi’s - familiefilm

De Boskampi’s - familiefilm ma 17 oktober 2016

De Boskampi 'sEigenlijk had Rik Boskamp liever een andere vader gehad. Een die niet zo'n verstrooide sukkel was. In de maffiafilms gaat het er heel anders aan toe! Rik wil ook wel bij de maffia horen: je kunt alles doen zonder er straf voor te krijgen en iedereen vind je cool. Als hij en zijn vader gaan verhuizen, besluit Rik dat hij voortaan als Rikki Boskampi door het leven gaat. De hele buurt gelooft Riks verhalen over zijn maffia-vader. Iedereen wordt doodsbang voor de Boskampi's en dat zorgt voor spannende en hilarische situaties! 
Leeftijd 6+

De Noorderkroon is zoek

De Noorderkroon is zoek di 18 oktober 2016

De NoorederkroonTim logeert graag bij zijn opa. Op een avond als opa Tim naar bed heeft gebracht verschijnt de koningin van de sterrenhemel, koningin Cassiopeia, aan zijn bed. Ze heeft zijn hulp nodig. De koningin is haar kroon kwijt. Ze wil graag dat team helpt zoeken. Maar is het een wonderlijke droom of toch echt?
handpoppenspel 3+

Muts van Moed

Muts van Moed di 18 oktober 2016

Muts Van Moed _600x 450Kabouter Banghart wordt achterna gezeten door een trol. Gelukkig weet Banghart te ontkomen door het huisje van Bjarne in te vluchten. Hij is nu wel zijn muts, die hij van de kabouterkoning had gekregen,  kwijt. De muts die hem moed gaf en waardoor hij niet zo bang meer was.  Bjarne wil Banghart helpen om zijn muts weer terug te krijgen.
handpoppenspel 5+

Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba - film

Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba - familiefilm wo 19 oktober 2016

Dummie -de -Mummie -en -de -Sfinx -van -Shakaba -2In deze film is Dummie inmiddels helemaal thuis in Polderdam, het dorp waar Goos hem gevonden heeft. Ze gaan samen naar school en zijn de beste vrienden. Tot ze opeens beseffen dat Dummie niet kan eten en dus nooit groot zal worden. Maar meester Krabbel weet de oplossing.
Leeftijd 6+ 

Sofie en Najib vieren feest

Sofie en Najib vieren feest do 20 oktober 2016

Sofiel -en -najibSofie en Najib vieren feest omdat het herfstvakantie is. Ze versieren de poppenkast. Alleen zijn ze de zelfgemaakte feestslinger kwijt. Die hebben ze te goed opgeborgen. Als ze de slinger gaan zoeken haalt iemand de zojuist opgehangen feestversiering weer weg. Houdt iemand niet van feestvieren of is er iets anders aan de hand?
handpoppenspel 3+ 

Tamino en de toverfluit

Tamino en de toverfluit do 20 oktober 2016

Tamino

Prins Tamino is er door zijn vader op uit gestuurd om een prinses te zoeken om mee te trouwen. Tamino wordt verliefd op Pamina, de dochter van de Koningin van de Nacht. Om Pamina tot vrouw te krijgen moet Tamino met Pamina een beproeving ondergaan.  Als de prins en prinses voor de beproeving slagen zijn ze man en vrouw. 
stokpoppenspel 5+

Gonnie en vriendjes

Gonnie en vriendjes zo 23 oktober 2016

Gonnie _ Vriendjes _23-10-2016_2Gonnie, het kleine gele gansje, maakt allemaal grote en kleine avonturen mee met zijn vriendjes. De populaire Gonnie-boekjes van Olivier Dunrea komen in deze vrolijke muzikale voorstelling op een speeltafel tot leven. De voorstelling is een samenwerking met Read Shop Express Biezenkamp.
Leeftijd 2+ 

november

Pinokkio

Pinokkio zo 6 november 2016

Pinokkio _2De beroemde klassieker over de marionet die een jongetje wordt. Pinokkio is een kleurrijke voorstelling over opgroeien, over wat je tegenkomt in de wereld en hoe dat maakt tot wie je bent. Twee acteurs, Sebastiaan Frowijn en Kyra Bououargane, spelen veertien personages.
Leeftijd 6+ 

Een beestje voor Sinterklaas

Een beestje voor Sinterklaas zo 20 november 2016

Sint En PietHeks Fierelier wil voor Sinterklaas als cadeau een feestje toveren. Per ongeluk tovert ze een beestje. Als Piet een pakje heeft gebracht, eet het beestje het pakje op en gaat achter Piet aan. In het paleis van de Sint zijn nog meer pakjes. Blijven er wel genoeg pakjes voor de kinderen over?
Poppenkast 3+ 

Groot Sinterklaasfeest

Groot Sinterklaasfeest za 26 november 2016

Sint En Piet -2Groot Sinterklaasfeest, nadere info volgt t.z.t.

december

Het Kerstverhaal

Het Kerstverhaal zo 18 december 2016

Kerstspel

Jozef en Maria moeten naar Bethlehem omdat keizer Augustus een volkstelling houdt. In geen enkele herberg is meer plaats voor Jozef en Maria. Daarom wordt hun bijzondere zoon Jezus geboren in een stal. Aan de hemel verschijnt er een heldere ster, daardoor gaan drie koningen op zoek naar Jezus. Ook de herders rondom Bethlehem zien deze ster. Nadat een engelenkoor aan hen is verschenen gaan zij ook op zoek naar het nieuw geboren kind.
Leeftijd 3+

januari

De sterkste? Dat ben ik!

De sterkste? Dat ben ik! zo 15 januari 2017

De SterksteDe grote boze wolf wil graag van iedereen weten die hij tegenkomt in het bos of hij wel de sterkste is van de hele wereld. Niemand durft hem tegen te spreken. Roodkapje niet, de drie biggetjes niet, konijntje Langoor niet, een oma niet en ook de zeven dwergen niet. Dan komt de wolf een klein groen beestje tegen. Of hij ook blij is met zijn antwoord??
handpoppenspel 3+ 

februari

Loet broedt

Ruth Bakker - Loet broedt zo 12 februari 2017

Loet Moet Door Ruth Bakker 1

Een interactieve, muzikale voorstelling. Het stoere meisje Loet wil een broertje. Nu! Haar moeder is te druk om naar haar te luisteren en haar vader treedt op in Italië en heeft al helemaal geen tijd. Loet verstopt zich op zolder, net zo lang tot ze een broertje krijgt. Met het prachtige aanstekelijke theaterlied 'ik wil een broertje'.
Leeftijd 4+ 

Pelle past op

Pelle past op zo 26 februari 2017

Pelle Past OpPelle kan laten zien dat hij al een grote trol is als hij op zijn zusje moet passen. Moeder trol moet op een gevaarlijke plek eten gaan zoeken. Oppassen is toch moeilijker dan Pelle denkt. Zeker als zijn beste vriend komt vragen om mee te gaan voetballen. Iets dat Pelle heel graag doet. De keus die Pelle dan maakt heeft grote gevolgen. Als het allemaal maar weer goed komt voordat Moeder trol weer thuis is
Handpoppenspel 5+

Wiplala - familiefilm

Wiplala - familiefilm ma 27 februari 2017

Wiplala _27-2-2017

Deze vrolijke, avontuurlijke familiefilm is gebaseerd op het beroemde boek van Annie M.G.Schmidt,  Wiplala. Hij gaat over een 10 cm groot mannetje uit een land waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar Tinkelen. Wiplala kan niet zo goed Tinkelen. Daarom besluit hij het land te verlaten.

De reus zonder neus

De reus zonder neus di 28 februari 2017

De Reus Zonder NeusOp een dag was de reus van de Witte Bergen heel erg verkouden. Na een hele harde nies, viel zijn neus van zijn gezicht. Waar hij ook zocht nergens kon hij hem vinden.
In het dal van de bergen woont Vera met haar hond Bello. Als Vera met Bello gaat spelen brengt hij iets terug waar de reus vast heel erg blij mee zal zijn.
handpoppenspel 3+

Max Knikoor konijn

Max Knikoor konijn di 28 februari 2017

Max Knikoor _400x 600Max wordt gepest omdat hij een knik in zijn oor heeft. Op een dag is Max het gepest zo zat dat hij op zoek gaat naar iemand die hem van zijn knikoor af kan helpen. Tot overmaat van ramp sturen de pestkoppen de vos achter Max aan. Via Berno de beer gaat Max op zoek naar Noera. Dat is een oude wijze schildpad. Zij heeft de oplossing. Daarmee wordt hij de held van alle konijnen.
Poppenkastvoorstelling voor 5+ 

maart

Paddington - familiefilm

Paddington - familiefilm wo 1 maart 2017

Beertje Paddington _1-3-2017Familiefilm naar de beroemde boeken van Michael Bond over beertje Paddington. Een jonge Peruviaanse beer met een grote passie voor alles wat Brits is reist naar Londen om een huisje te vinden. Alleen en verdwaald eindigt het beertje op Paddington Station, waar hij erachter komt dat het stadsleven niks voor hem is.
Leeftijd 6+ 

Jodokus is jarig

Jodokus is jarig do 2 maart 2017

JodokusJodokus is jarig en viert zijn verjaardagsfeest. Hij heeft iedereen uitgenodigd, behalve heks Hatsefrats. Zij haalt altijd lelijke streken uit. Daarom mag ze niet komen. Hatsefrats vindt dat niet leuk. Daarom probeert ze de verjaardag van Jodokus in de war te sturen. Of dat ook lukt?
Leeftijd 3 + 

Irja De piratendochter

Irja, de piratendochter do 2 maart 2017

Irja _600x 450Irja, de dochter van piraat Stoppelbaard woont samen met haar vriendje papegaai Rocco op een (schat) eiland. Omdat haar vader bijna altijd op zee is, moet Irja de schat bewaken.  Rocco past op zijn beurt weer op Irja. Irja droomt ervan om prinses te zijn. Op een dag spoelt er een meisje aan. Ze heeft een kroon op haar hoofd en een mooie jurk aan. Zal de wens van Irja in vervulling gaan?
Poppenkastvoorstelling 5 +

Topkidz

Topkidz - Open Podium za 11 maart 2017

Top Kidz _nieuwe Foto_Wegens succes geprolongeerd!
Voor de derde keer op rij. Topkidz Open Podium in Theater De Tuin waar kinderen van 6-15 jaar die ervan dromen eens op een echt podium te staan en voor publiek op te treden, hun artistieke kunsten mogen vertonen. Deelname is gratis. Toegang voor publiek is ook gratis. 

april

Het grote gekke voorleesfeest - Familievoorstelling

Het grote gekke voorleesfeest - Familievoorstelling zo 2 april 2017

Het Grote Gekke Voorleesfeest -1 (Large)Een lege prijzenkast en een gestolen schat. Een vrolijk programma van en met de schrijvers van Liselotje, Koning Bobbel, het mannenkoor, de viezerdjes, Pietertje Pet en heel veel andere figuurtjes.  Liedjes, versjes en verhaaltjes. Kortom een afwisselende, gezellige en spannende theatervoorstellin

De Regenboogdraak

De Regenboogdraak zo 9 april 2017

De Regenboogdraak -2

Drako de regenboogdraak heeft gouden schubben. De andere draken vinden hem bijzonder en beschermen hem tegen de mensen. Die denken dat een gouden schub eeuwig geluk brengt. De draken willen graag zelf ook zo'n gouden schub. Drako houdt ze liever zelf. 

Poppenkastvoorstelling 5+ 

Ongewoon Lekker!

Ongewoon Lekker! zo 23 april 2017

Ongewoonlekker 01 (Large)Een voorstelling over BOFT (Bewegen, Ontbijten, Fris water, TV minderen). Snoepie en Snappie wonen gezellig samen in een klein huisje. Snoepie houdt, zoals zijn naam al zegt, erg van snoepen. Toch mag hij het van Snappie maar af en toe. Snoepie komt er uiteindelijk achter dat alleen maar snoepen en lekker eten niet leuk is. 
Poppentheater, Leeftijd 3+

Laatste Nieuws 

De voorstelling Brammetje Baas was een enorm succes.