De Kindertuin

/ september / oktober / november / december / januari / februari / maart / april /

september

Land zonder lied (met live muziek)

Poppentheater - Land zonder lied (met live muziek) zo 30 september 2018

Land -zonder -lied -met -artiestenIn het land zonder lied heeft koning Silencio het zingen van liedjes verboden. Als hij iemand hoort zingen moet hij teveel denken aan zijn overleden vrouw koningin Cantabile. Zij kon heel mooi zingen. Daarom wil de koning dat het stil is in zijn land. Niemand mag meer zingen. Op een dag hoort hij zijn zoon prins Grazioso toch een liedje zingen. Prinses Arietta heeft hem uitgedaagd om het te doen. De prins moet het land van koning Silencio verlaten ook al is hij de zoon van de koning.
Leeftijd 5+ 

oktober

Kindervoorstelling - Kluizelaar

Kindervoorstelling - Kluizelaar zo 7 oktober 2018

Kluizelaar _Foto Saris -den Engelsman

Op het toneel staat alleen een houten kubus, maar wel één met verrassingen. Is het een huis? Er komt geluid uit. Wat gebeurt er binnen? Er gaat een klepje open. Zit er iets in? Wat zit erin? Wie zit erin? Over alleen zijn en thuis komen.  Een eenvoudig concept voor jonge kinderen: een doos die beweegt en waarmee van alles gebeurt.
Leeftijd 2-6 jaar

Leusden Jazz zondag 11:00

Leusden Jazz - zondag 11:00 zo 14 oktober 2018

Michael -Varekamp -2Kleine Louis!, door Michael Varekamp
De rode draad in dit verhaal is de jeugd die trompettist Louis Armstrong doorbracht in New Orleans en het wereldberoemd worden als groot entertainer en grondlegger van de jazzmuziek. 
Als Kleine Louis wandelt hij door het verhaal dat begint bij zijn culturele achtergrond: Afrika. 
Leeftijd -  6 tot 12 jaar

Leusden Jazz zondag 14:00

Leusden Jazz - zondag 14:00 zo 14 oktober 2018

Michael -Varekamp -2Kleine Louis!, door Michael Varekamp
De rode draad in dit verhaal is de jeugd die trompettist Louis Armstrong doorbracht in New Orleans en het wereldberoemd worden als groot entertainer en grondlegger van de jazzmuziek. 
Als Kleine Louis wandelt hij door het verhaal dat begint bij zijn culturele achtergrond: Afrika. 
Leeftijd -  6 tot 12 jaar

Kinderfilm - Dikkertje Dap

Kinderfilm - Dikkertje Dap ma 22 oktober 2018

Dikkertje Dap _1Hoe bouw je een gedicht van amper 200 woorden om tot een speelfilm? Dat hele bekende gedicht van Annie M.G. Schmidt. Dat versje dat generaties kunnen opzeggen wanneer je 'Dikkertje Dap' als voorzetje geeft. Erfgoed. Deze film kreeg een eervolle vermelding op het Cinekid Festival 2017.
Alle leeftijden

Poppentheater - Bennie billenbijter

Poppentheater - Bennie billenbijter di 23 oktober 2018

BennieBennie Billenbijter gaat over een billenbijter die geen billen wil bijten. Dan doe je mensen pijn en willen ze geen  vriend met je zijn. Maar om in leven te blijven moeten billenbijters mensen aanraken en dat gaat het snelst en makkelijkst met bijten in billen, zegt Bennies vader.
Leeftijd 3+

Interactieve Kindershow - Igor leest zich vrij

Interactieve Kindershow - Frank de Kleer: Igor leest zich vrij wo 24 oktober 2018

Igor Leestzich Vrij _liggend (Large)De nieuwe kindergoochelvoorstelling van Igor Krulsnor, gebracht door cabaretier/goochelaar Frank de Kleer, met LEZEN als rode draad. Een humoristisch pleidooi met goocheltrucs en grappen om te gaan lezen en zo de wereld en jezelf te ontdekken. Na afloop is er een Kinderzwerfboekmarkt.
Leeftijd 5 - 10 jaar

Poppentheater - Irja, de piratendochter

Poppentheater - Irja, de piratendochter do 25 oktober 2018

Irja De Piratendochter (2)Irja, de dochter van piraat Stoppelbaard, woont samen met haar vriendje papegaai Rocco op een (schat)eiland. Omdat haar vader bijna altijd op zee is, moet Irja de schat bewaken. Rocco past op zijn beurt weer op Irja. Irja droomt ervan om prinses te zijn.
Leeftijd 5+

november

Kindervoorstelling - Ssst! De tijger slaapt

Kindervoorstelling - Ssst! De tijger slaapt zo 4 november 2018

Sssst De Tijger Slaapt _Foto Nina Sondagh (Large)In deze muzikale voorstelling zien we de heldhaftige daden van een groepje kleine dierenvrienden, dat het opneemt tegen een grote woeste tijger. Met veel plezier neemt De Toren van Geluid de kinderen mee in dit kleine, muzikale avontuur, waarbij de dieren echt tot leven komen. Leeftijd 2-6 jaar

Kindervoorstelling - Soil Muziekensemble 'Waai'

Kindervoorstelling - Soil Muziekensemble - Waai zo 11 november 2018

WaaiEen muziektheatervoorstelling over het verlangen om te vliegen. Ga mee op zoek met Vogel naar waar de wind vandaan komt en vlieg met hem mee op de ruisende briesjes en de dwarrelende blaadjes. Aan het eind van de voorstelling mogen de kinderen door middel van interactieve muzikale spelletjes nader met de muziek en de instrumenten kennismaken. Leeftijd 1,5 - 6 jaar

Poppentheater 'De zak van Sinterklaas'

Poppentheater - De zak van Sinterklaas zo 18 november 2018

De Zak Van SinterklaasPiet heeft de zak met schoencadeautjes bij de tovenaar laten staan. Heks Hatsefrats ontdekt dat en neemt de zak van Sinterklaas mee naar haar huis. Zal Piet de zak op tijd terugkrijgen voordat Sinterklaas erachter komt dat Piet de zak verloren heeft….?
Leeftijd 3+

december

Kindervoorstelling - Stoere broer

Kindervoorstelling - Stoere broer zo 16 december 2018

Stoere Broer (Large)Een grappige mimevoorstelling over de stoerste broer en zus. Een voorstelling over samen willen spelen, over sterk zijn, over broers en zussen, over dingen durven en bang zijn. Want we kunnen allemaal wel eens ergens bang voor zijn, toch?
Leeftijd 2+

januari

Poppentheater 'De reus zonder neus'

Poppentheater - De reus zonder neus zo 6 januari 2019

De Reus Zonder Neus (Large)De reus zonder neus woont in de witte bergen. Op een dag heeft de reus zijn neus verloren, toen hij een keer erg verkouden was. Hij had zijn neus gesnoten in een zakdoek toen er nog een grote nies aankwam en zo was hij zijn neus ineens kwijt. Bella, de hond van Vera, vindt de neus gelukkig terug.
Leeftjd 3+

Kindervoorstelling - Bang Mannetje

Kindervoorstelling - Bang Mannetje zo 20 januari 2019

Bang MannetjeEen vrolijke, interactieve voorstelling voor kleuters naar het gelijknamige prentenboek van Mathilde Stein en Mies van Hout. Joes Boonen zingt een dag uit het leven van Bang Mannetje, die voor alles bang is. Herkenbaar voor iedereen, van klein tot groot, die wel eens bang is.
Leeftijd 4+

februari

Kidsmusical Tour

Kidsmusical Tour za 9 februari 2019

Nadere informatie volgt

Kindervoorstelling - Boek uit je hoofd

Kindervoorstelling - Boek uit je hoofd zo 10 februari 2019

Boek Uit Je Hoofd _Foto Floris -Heuer (Large)Een interactieve voorstelling voor kinderen vanaf 2,5 jaar over hun eigen straat, de buurvouw en iedereen die daarin voorbijkomt. In de voorstelling wordt live getekend en kun je d.m.v. projectie meekijken met wat Biek tekent. Een mooie voorstelling, waarbij kinderen hun eigen inbreng meteen terugzien.

Kindervoorstelling - Brief voor de koning

Kindervoorstelling - Brief voor de koning zo 17 februari 2019

Brief Voor De Koning _liggendNaar het beroemde boek van Tonke Dragt. In De brief voor de koning krijgt de schildknaap Tiuri in de nacht voor hij tot ridder wordt geslagen een geheimzinnige brief voor de koning van Unauwen in bezit, die onder geen beding in verkeerde handen mag vallen. Wie kan Tiuri vertrouwen? Wie is een vriend en wie de vijand? En: wat staat er eigenlijk in de brief voor de koning?
Leeftijd 7-12 jaar

Kinderfilm 'Dr. Proktors teletijdtobbe'

Kinderfilm - Dr. Proktors teletijdtobbe ma 25 februari 2019

Dr . Proktor _2De maffe uitvinder Dr. Proktor heeft last van liefdesverdriet omdat geliefde Juliette gaat trouwen met de irritante Claude Cliché. Om dat te voorkomen is de dokter teruggereisd in de tijd. Maar hij is onderweg ergens vast komen te zitten. Lisa en Bulle moeten hem met de Teletijdtobbe terughalen. Leeftijd 7+

Poppentheater 'Jodokus is jarig'

Poppentheater - Jodokus is jarig di 26 februari 2019

Jodokus Is JarigJodokus is jarig en viert zijn verjaardagsfeest. Hij heeft iedereen uitgenodigd behalve heks Hatsefrats. Zij haalt altijd lelijke streken uit. Daarom mag ze niet komen. Hatsefrats vindt dat niet leuk. Daarom probeert ze de verjaardag van Jodokus in de war te sturen. Of dat ook lukt?
Leeftijd 3+

Film - '100% Coco' en speciaal Girls Event

Film - '100% Coco' en speciaal Girls Event wo 27 februari 2019

Codo _2De 13-jarige Coco is gek op mode en wil een stijlicoon worden. Maar door haar excentrieke kleding wordt ze uitgemaakt voor Coco de Clown en besluit ze als grijze muis door het schoolleven te gaan. Anoniem houdt ze succesvol een modevlog bij als de Style Tiger. Na de voorstelling wordt een 'Girls Event' gehouden!
Leeftijd 9+

Poppentheater - Prins zoekt vrouw

Poppentheater - Prins zoekt vrouw do 28 februari 2019

Prins Zoekt VrouwKoning Diederick vindt het tijd dat zijn zoon Tristan gaat trouwen. Dan heeft hij eindelijk eens tijd voor zijn hobby's. De koning heeft al diverse keren prinsessen, als een soort Prins zoekt vrouw, naar het paleis laten komen, maar Tristan heeft nog steeds geen keus kunnen maken.
Leeftijd 5+

maart

Kinder-muziektheater - Nijntje op de fiets

Kinder-muziektheater - Nijntje op de fiets zo 31 maart 2019

Nijntje Op De Fiets _Foto Willem Schalekamp (Large)Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de Nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.
Leeftijd 2+

april

Familievoorstelling - Koning van Katoren

Familievoorstelling - Koning van Katoren zo 7 april 2019

Koning Van Katoren _Foto Peggy De HaanZeventien jaar geleden overleed de Koning van Katoren. Sindsdien heerst een minister die zich alleen bezig houdt met nutteloze zaken, terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. De jonge Stach wil hier iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. Een vernieuwde hedendaagse versie, met een knipoog, naar het boek van Jan Terlouw.
Leeftijd 6 - 80 jaar

Laatste Nieuws 

Zondag 30 sept 11:00 uur
Poppentheater - Land zonder lied
Met live muziek