De Kindertuin

/ december / januari / februari / maart / april /

december

Aadje piraatje in gevaar

Kindervoorstelling - Aadje piraatje in gevaar zo 10 december 2017

Aadje -2Deze voorstelling is gebaseerd op het boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma; 'Aadje Piraatje in gevaar'
Ton vertelt, zingt en speelt de verzen van Marjet en gebruikt de tekeningen van Sieb Posthuma.
Samen met de kinderen gaat Ton op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord.
Je leert alle piraten kennen die met Aadje en zijn vader meevaren. We doen een zeebeen oefening op muziek van Richard Wagner.
Vanaf 2 jaar. 
Je mag als piraat verkleed naar deze voorstelling komen!
Er zijn kleurplaaten voor je en na afloop is er limonade.

Het kerstverhaal schimmenspel

Poppentheater - Het kerstverhaal Schimmenspel zo 17 december 2017

Kerstverhaal Schimmenspel _18-12-2016Jozef en Maria wonen in Nazareth en gaan binnenkort trouwen. Op een dag verschijnt er een engel aan Maria. Hij vertelt haar dat ze een bijzonder kind gaat krijgen. Een kind dat later als het groot is er zal zijn voor alle mensen en vrede en liefde zal brengen.
Vanaf 3+

januari

Dikkie Dik en de taart

Muzikale voorstelling Dikkie Dik en de taart zo 7 januari 2018

Dikkie -Dik _1_liggend -klDikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog een. Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek, maar Dikkie Dik luistert niet. De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart.

Land zonder lied (met live muziek)

Poppentheater - Land zonder lied (met live muziek) zo 14 januari 2018

Land -zonder -lied -met -artiestenIn het land zonder lied heeft koning Silenzio het zingen van liedjes verboden. Hij denkt dat als je zingt je niet meer serieus met je werk bezig kan zijn en dat is niet goed voor het land. Daarom houdt de koning van stilte. Op een dag hoort hij zijn zoon Grazioso een liedje zingen. De prins moet het land van koning Silencio verlaten ook al is hij de zoon van de koning.
Leeftijd 5+ 

februari

Ik zou wel een kindje lusten

Kindervoorstelling - Ik zou wel een kindje lusten zo 25 februari 2018

Ik _zou _wel _een _kindje _lusten _042-klEen vrolijke interactieve voorstelling voor kleuters gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid. In een intieme, speelse sfeer speelt en zingt Joes een dag uit het leven van de krokodil die wel een kindje zou lusten.
Leeftijd vanaf 4 jaar.  

De sterkste dat ben ik

Poppentheater - De sterkste dat ben ik di 27 februari 2018

De Sterkste Dat Ben Ik _15-1-2017De grote boze wolf maakt een wandeling door het bos. Hij heeft net gegeten en een wandeling is goed voor zijn spijsvertering. Van iedereen die hij tegenkomt wil hij weten of hij wel de sterkste is van de hele wereld. Roodkapje vindt hem de allersterkste, omdat hij grote oren, ogen en neus heeft.

Familiefilm - Dr. Proktors Schetenpoeder

Familiefilm - Dr. Proktors Schetenpoeder wo 28 februari 2018

KT_Dr . Proktors SchetenpoederDe Noorse familiefilm Dr. Proktors Schetenpoeder is bekend van het gelijknamige boek van Jo Nesbø, de meest succesvolle thrillerschrijver van Noorwegen.
De film gaat over de verstrooide Doctor Proktor. Hij heeft per ongeluk 's werelds meest krachtige schetenpoeder uitgevonden.

maart

Muts van Moed

Poppentheater - Muts van Moed do 1 maart 2018

Muts Van Moed _1Kabouter Banghart wordt achterna gezeten door een trol. Gelukkig weet hij te ontkomen door het huisje van Bjarne in te vluchten. Hij is nu wel zijn muts van moed, die hij van de kabouterkoning heeft gekregen, kwijt. Door deze muts was hij niet meer bang.
Leeftijd 5+

Wil jij mijn mama zijn

Poppentheater - Wil jij mijn mama zijn zo 4 maart 2018

Wil -jij -mijn -mamma -zijnEen muis ziet een ei langs de waterkant liggen. Ze kijkt om zich heen om te zien van wie het ei zou kunnen zijn. Dan komt het ei uit, het jonge vogeltje vraagt aan de muis: Wil jij mijn mama zijn? Dat kan het jonge vogeltje niet. Leeftijd 3+

april

Pelle past op

Poppentheater - Pelle past op zo 8 april 2018

Pelle -Past -Op _26-2-2017Mama trol heeft gisteren naar eten gezocht maar nu is het toch al weer op. Mama Trol vraagt aan Polle en Pelle of zij alles hebben opgegeten. Zij hebben het niet gedaan. Mama moet op zoek naar eten. Pelle moet even op zijn zusje Polle passen. Leeftijd 5+

De Noorderkroon is zoek

Poppentheater - De Noorderkroon is zoek zo 22 april 2018

Noorderkroon Is ZoekTim logeert graag bij zijn opa. Nadat opa een slaapliedje heeft gezonden is het tijd om te gaan slapen. Dan verschijnt Koningin Cassiopeia aan Tims bed. Zij heeft de hulp van Tim nodig.
Leeftijd 3+

Wies niest

Kindervoorstelling - Wies niest zo 29 april 2018

Wies -Niest!Wies is ziek, ze moet van haar moeder de hele dag in bed blijven, saai. Ze duikt wel in een spannend boek. Hatsjie. Ze niest en plotseling staan er cowboys en ballerina's te dansen in haar kamer. Is dit een droom? Is het de koorts?
Leeftijd 4 + 

Laatste Nieuws 

Zondag 10 december 11:00 uur

Aadje Piraatje in gevaar 2+

Je mag als piraat verkleed komen